FEJA

Mbuloni enët që të mbroheni nga shejtani

Mbuloni enët që të mbroheni nga shejtani

Ka thënë Profeti alejhi selam:“ Mbuloni enët dhe shishet, mbylleni derën dhe fikeni zjarrin, sepse shejtani nuk mund ta hapë enën, as shishen dhe as derën! E nëse dikush nga ju nuk gjen me çarë të mbulojë enën, atëherë le të vendosë mbi të një shkop dhe të thotë; bismilah.” MuslimiDhe në një përcjellje tjetër të të njëjtit hadith thuhet:“…sepse çdo vit në një natë të tij zbret sëmundje, e cila sa herë që kalon në një enë apo shishe të pambuluar, hyn në të.”Dobitë e hadithit: Ka thënë Sujuti se dijetarët kanë përmendur dobi të rëndësishme nga ky hadith, ndër to:Mbrojtja nga shejtani, sepse ai nuk e hap enën dhe shishen e mbyllur.-Mbrojtja nga sëmundjet që zbresin në një natë të vitit.-Mbrojtja nga papastërtitë që mund të hyjnë në enë.-Mbrojtja nga insektet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close